top of page

Lär känna Swayzettes mer

OM MIG

VEM ÄR JAG?

IMG_6532.PNG

Hej!

Mitt namn är Therese, men de allra flesta kallar mig Tess.

Jag har utbildat mig frisk och nu vill jag hjälpa Dig!

 

Jag hamnade i utmattning och utbrändhet efter att ha levt i ett nässelfält i flera år. Jag hade värk och ont i hela kroppen. Jag gick som om jag gick på krossat glas. Var halvt förlamad i ansiktet och rösten var inte längre min egen och fast i en kropp som inte längre svarade utan helt enkelt stängde ner funktionerna i kroppen. Oftast finns det inte EN orsak till att man går in i väggen eller blir utbränd utan flera olika. Jag gick till vårdcentralen otaliga gånger, samma svar varje gång: Vi hittar inget fel på dig. Fast jag inte mådde bra kunde de inte hitta något fel någonstans i kroppen. Jag var inte glutenintolerant, jag hade min IBS-mage som de inte kunde göra något åt och hjärndimman satt som en hjälm på huvudet.

 

tess-samling.jpg

Det är ett år mellan bilderna. Dec 18 - Dec 17- Dec 16
Så här kan psykisk ohälsa se ut 
- Jag vet hur det känns på insidan!

Jag vet kostens betydelse för kroppen


Jag började med yoga i en kropp som inte svarade men kunde ändå märka ett lugn och att det hände saker i kroppen, fast inte med kroppen så mycket. Den höll mig i ett hjärngrepp. Efter 2 yogalärarutbildningar, fortfarande utmattad, mådde jag fortfarande inget vidare, de hittade återigen inget fel på mig på vårdcentralen...

Jag hoppade på en kostrådgivarutbildning samt livsstilskonsultsutbildning som var en påbyggnad på kostrådgivarutbildningen. Det specifika med min utbildning är att jag ser till helheten. Allt har betydelse, kost, kropp, hjärna, mage & tarm, andning och stressnivån så klart.

 

Samtidigt som jag började läsa och förstod hur kroppen fungerar och vilka byggstenar kroppen behöver från maten vi stoppar i oss lade jag så klart om kosten. Jag lever som jag lär! 

På tre veckor försvann IBS-magen, hjärndimman och det visade sig att jag är glutenkänslig fast inte testerna visade det på vårdcentralen. Nu började det äntligen hända grejer med kroppen, den började svara och jag kunde känna hur inflammationerna minskade i kroppen. 6-7 kg försvann på ett halvår. Under livsstilsutbildningen lärde jag mig massor om hormoner och signalsubstanser och hur de fungerar i kroppen. Jag fick även förståelsen att vi alla är unika individer med unika personligheter.

 

tess-bilder.jpg

Det är ett år mellan bilderna Juli 2018 - Juli 2019.
Jag vet kostens betydelse för kroppen!

Jag hjälper dig att hitta en riktning


Därefter hoppade jag på stresscoachutbildningen med fokus på ACT, Acceptance & Commitment Therapy. Fortfarande samma föreläsare och fick nu massor av redskap och verktyg för att lyckas få ordning på tankar, andningsteknik, känna självmedkänsla och utöva mindfulness. Det fantastiska med ACT är att jag jobbar med riktning och livsvärden istället för mål och prestation. Magiskt!

Och nu? Nu, vill jag hjälpa dig! Du som går till läkare och de hittar inget fel på dig, dig kan jag hjälpa! Eller DU som känner dig otroligt stressad och har svårt att få livspusslet att gå ihop. Kanske har du värk och ont i kroppen? Eller du som vill äta dig friskare istället för sjukare. Eller du som helt enkelt vill äta lite bättre och må lite bättre.

Jag vill inte att Du ska hitta tillbaka till det som hade sönder dig, jag vill att Du ska hitta framåt! Framåt till det som är hållbart för dig, viktigt för dig och att Du ska hitta just din riktning. Hur vill Du leva Ditt liv? Men framförallt, hur vill Du må?

För övrigt älskar jag att resa, lever gärna på en bräda på havet på sommaren, älskar att fotografera naturen och utövar gärna yoga både ute och inne och gärna med lite extra värme.

Välkommen till mig!

/Tess

Swayzettes på Instagram

bottom of page